Assalamualaikum.........Jemput datang minum kopi....apo kaba keluarge?harap2 kakak,abang,pak cik n mak cik hepi dgn blog sey ini.... MAJU LAH I.T DEMI NEGARA...

Bos Aku Da Keluarkan Ikan-ikannya

Aben sangat sibuk.. minta maaf sangat2.. die suh along updatekan.. jadi.. ayat pun xserupa mcam die walaupun kitorang adik beradik.. hehe-

layan gambar je la eh.. nanti aben da free die mesti jalan2 gak kat blog kamu semua... die windu sangat dengan korang semua.. =)

Gambar nie da terperap lama.. aktiviti aben pada 7 Disember 2009.. pengeluaran ikan talapia dengan bantuan FAMA Melaka.. lokasi: kawasan rumah Aben di Negeri Sembilan..






Pemasangan jala..



Selesai pemasangan jaring..

 
 
 



Pengeluaran ikan talapia merah...



Pengiraan ikan..


Ikan sesat.. hehe.. ikan2 yang turut ade dalam kolam ni..
ikan ape nie ek.. xtaw.. kena tanye aben..


Sepupu Aben pun ade... dari Melaka... datang cuti2 Malaysia.. =)



Oke.. Tamat sudah... Nanti aku upload yang terbaru..

rockS



layan~

lagu ni aku dapt dari tokey ikan...alhamdulillah..



Alsubhu badaa min tholatihi
Wal lailu daja min wafrotihi
ALLAH ALLAH ALLAH
ALLAH ALLAH ALLAH
Faaqa rusula fadlan wa ula
Ahda subula lidala latihi
Kerasulan diakui kerana kelebihan
Ketinggian membawa ke jalan kebenaran
( Ulang/repeat * )
Azkannasabi alalhasab
kullu arabin fi khidmatihi
Keturunan yang baik keturunan mulia
Semua kaum arab mengikutinya
( Ulang/repeat * )
Jibrilu ata lailata isro
wa robbun daahu li khibrotihi
Jibril pun datang di malam isra'
Tuhan membawanya sebagai pengalaman
( Ulang/repeat * )
Famuhammadu na huwa saiyiduna
Faliizulana liisyarotihi
Muhammad penghulu kami kemuliaan Bagi Kami
Kerana hidup bersama-samanya
( Ulang/repeat * )

mari lah sama2 kite menghayati nya...
mari sedekah kan al-fatihah pada junjungan nabi Muhammad S.A.W kite dan para sahabat nya..

Ingin aku....

Ingin aku katakan...aku cintakan kamu...
tapi..cintaku lebih lagi untuk Allah S.W.T...

Ingin aku katakan...aku sayang kamu...
tapi..sayangku lebih lagi untuk rasul ku...

Ingin aku katakan...aku kasih kan kamu...
tapi..kasih ku lebih lagi untuk malaikat ku...

Ingin aku katakan...aku rindu kan kamu...
tapi..rindu ku lebih lagi untuk kitab ku...

Ingin aku katakan...aku percaya kan kamu...
tapi...percaya ku lebih lagi untuk qada' dan qadar Allah S.W.T..

sesungguh nya...
aku telah beri ruang yang sedikit untuk kamu...
sikit sangat...
akan dapat kau lihat ruang itu jika kau sabar,tabah,ikhlas,jujur dan
mengutama kan 5 perkara dari 5 perkara....


gembira lah kamu sementara kamu boleh gembira..
senyum lah kamu sementara kamu boleh tersenyum..

tiba masanya nanti...
kamu akan sentiasa menangis..
kamu akan sentiasa bersedih..
kamu akan menyesal..
masa itu nanti..
menyesal..
tiada..
guna..



tag bulan 12 dah mari....harus jawab..



okeh...setelah sekian lama...
akhir nya ade jugak idea....nak buat tag sendri...
hwa3....korg harus jawab..
kalo x jawab...
aku x kan buat lagi tag n x kan jawab lagi tag...
soklan or wat ever...

so..aku trus kan tag...
korg x payah bukak buku...
ikut logik je...tp bukan bermakna korg buat mazhab sendri...
begini soklan nye...trus kan karam sing wala2 dengan soklan power anda....

okeh terima kasih setinggi bukit blakang umah ko aben...
haha...oit..sapo suh golak2?serius...konsentret....

1. macam mano kite nak kenal orang yang kite jumpa tu islam?
2. macam mano nak ajar or mengajar or menunjuk ajar seseorang itu supaya menjaga tata tertib or adab2
    dalam tuntutan islam?
    dari pelbagai sudut....contoh nye pakaian,pergaulan or wat ever yg sekutu dengan nye...
3. ketika kamu or tuan hamba memberi nasihat yg bagus itu...adakah kamu memikir kan kesan2 yg
    akan datang?sejauh mana jangkaan kamu yg kamu jamin dia akan berubah?
4. ada hukum x kalo kite cakap dulu tentang seseorang sama ada kenal or x?
    tanpa siasat...x kira la korang kutuk or x...
5. di mana harus kite tengok untuk menilai seseorang itu?
6. macam mano nak ajak orang bukan islam supaya memeluk islam?
7. buleh x kalo kawen ngan orang bukan islam?

dan soklan last....
hwa3...
8. kalo lah korang terpikat or memang yakin yg dia itu jodoh korang....
tp masalah nye...die bukan islam....korang sanggup kawen ngan die?

aku bole kenal sama ada korang tipu...
so..aku warning awal2....
* jangan tipu diri sendiri kalo x nak orang lain tipu kamu....
* dan jangan cakap besar kalo kamu x mampu untuk menggalas bebanan...
* jangan fikir cetek tentang ape yg aku tag kan ni....kalo korg melatah...
makna nya korang adalah orang yg sekadar mampu bagi nasihat tapi x melakukan..

peace no war...
-aku taw ramai yg tanye...terlintas dalam ati...jadi kite akan tengok ape kate penonton..dan jangan lupo komen..-

sekian...karam sing wala2 melapor kan...

aben..nah amik balik blog ko nih...

yaa....itu dia karam sing wala2 tipu2....
hak3...
so..korang jawab la eh....
kalo x jawab aku majok...
ngahahahaha

bye3...
assalamualaikum....

meh donga lagu rock paling best...(^_^)



maaf la...lirik x do la....
ke ke ke ke ke ke~

rock
rock
rock
janji rockers~

koama- lambada...ponek den mencarik...15 taun carik..

adoiii aiii..
betaun2 aku dok carik lagu..
ari tu aku dok carik brg p barang kat seremban...
p kdai speker utk org wat kenduri nyer...
terdgar la blik lagu
soo...korg layan la dulu eh...
-err...awak...sori la eh..soklan tu kite bg ari kamis...-

perhatian...ade tag akan sey beri nanti..
so x pyah nak hafal buku teks agama..
okeh~
pendpt masing2 n phaman masing2...

meh dengar sore ati aku jap...



bukan sume ikut lirik ni yerk...

( >._.<)

apa daa...aku baru taw yg dia pun sayang aku...


maaf kan saye ye honey...
saye baru taw yang awak pon suke saye...
kalo lah adik x hantar msg mcm tu pagi ari tu...
mgkin...sampai skang saye x taw yg awak suke saye...
sgt2 mntak maaf atas kelembapan saye...
-alamak jiwang nye..-

honey...pic awak saye ltak ya...


  





pic ni akan d delete...
sapo brani copy...
jgn nyesal kalo sesuatu terjd kat sesapa yg copy pic wanita yg aku syg...

tlong hormati hak privacy ya...
aku bkan berniat nak menunjuk..
tp...aku nak menghargai dia..
aku x nak ade org len ggu aku...
jd tiada alasan utk phak ketiga...

so....igat...amaran keras...
dont copy paste gambar org sesuka ati
kalo nak jugak..mintak izin...
jgn jtuh kan maruah org melayu...
ni bahasa melayu...
jgn kate x pham plak ya...

ok adios...assalamualaikum...


sape tgah sedih2?




ni..aku ade buat skit lagu utk yg tgah sedih2..
bukan nak ejek taw...
tp kbtulan mp4 baru aku dpt ade lgu ni...
dengar punye dengar....siok la plak...

jd...
lagu ni tegolong dlm list muzik aku....
kalo rase telinga korg nak dengau...dengau le ye...

-ari ni sbnar nye aku hepi sgt...makaseh pd si dia...-

peaceee~.........

through my window..-aku ibarat mamat kertas tuh..hahaha-



Don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye, it’s just another day
Telling me why, I’ll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing

Now there’s me and you
And we are not alone
You and me, me are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me

Me and you, And we are not alone
Different view, We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real

I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore

Now there’s me and you
And we are not alone

You and me
We are together now

Through my window, I can see there’s
More than you and more than me

Now there’s me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real

my name is hafiz...hehehe



my name is aben...
my name is hafiz...

excuse me to please...
hak3...

suke nye aku upload utube...

boom bace le...

salam..
perhatian...
sila jgn tgok jejaka ensem tu lame2...
kerna...
kamu bgai kan melihat aben menari...
iuu...segan i...
hak3...



huf huf huf huf huf huf huf huf
penat aku joget...hu huf hu huf
huf korg huf trus la bace eh...huf~

trus kan membace...
hak hak hak...
wlau pon x phm mksud nye...
tp aku mnat yg part last...
korg tgok la eh... 



alamak....
terhabis la plak...
hohohohoho
sekian tuk ari nih...
bye3
salam...

kejadian ni berlaku pd 28.10.09...jam 3.45 pagi2...



maaf la...
aben hanya ada kamera je...
so..x lama video nye..

ape reaksi korg kalo d umah tu hanye ade kamu saje yg mampu utk berhdapan ngan ular besaw tu?
-trus trang aku kate...mmg aku tkot..tp sbb aku syg fmily...aku kejo ular tu-

aku cite arr seng eh?

hahahahahaha

ok...cite nye gini...

jam 3.30...abah ku kejut suh bgun kata ada ular...beso....
dgn muka yg tenang...-srius..muka aku mmg mcm muka biasa..aku x suke gopoh2-

rilek je aku tgok d tgkap...uish?beso...first time dpan mata beso gitu...
so aku trus kuar amik chok sawit -pemotong buah sawit-
abah ku marah jugak kata nak tnjuk brani...
-aku mmg brani..hahaha grau je..-
aku x puas ati kalo tgok dlm keadaan x bape jelas...
aku p dkat...dlm jarak 2 depa lbih...
aku igat pnjg ular tu dlm ukuran saiz remaja je..
rupenye..saiz bapak ular....
aku tggu abah ku buat pencangkuk leher gune buluh pnjg 15 kaki...
hahahahaha...pnjg giler...


blom siap lg..ular tu da lari....
pnjggggggggggggg owhhhhhhh.......

aku pon..dgn spontan kejo ular tu....
aku terigat yg ular mmg lemah d ekor...
so...aku pon potg ekor ular tu...lg laju die gerak...
aku pon ati2 jugak...kot die pusing blik kan...
mana taw...-x smpat aku nak kawen ngan kamu wahai kekasih...cheewahhhh :P-
aku berdoa....kalo lah ajal aku da smpai d sini..aku beserah sepenuh nye pd mu ya allah...
slesai doa...aku trus serg bdn tgah nye....
aku chok...tp x lut....
tp alhamdulillah..ular tu blah trus....mgkin die da sakit ekor kene potg...

mama aku time tu da kol JPA....

so..aku n abah ku trus p blkg kawasan umah...kawal die biar x p jauh dr kawsn umah...
smpai je org tu...trus d tmbh ketat utk mencari...
x smpai 30 min....da jumpa...d lubg najis...tp da lama x gune....jd lubg tu bersih..aku brani jamin korg brani tdo dl lubg tu..bersih...

ni gmbar2 nye..korg tgok je la eh...
aku taw korg mlas maw bace2...
hahahahaha


 ehem2...
brother yg tgkap tu ckp ular ni x beso...kecik jew...
aiyoooo
 
time ni die agresif...
2 kali telepas dr pengikat tu...






 tgok..time ni da telepas ikatan tu...
menyembur la jgak...
tp x de racun pon..mcm meng agah...

 
 da msuk bakul....hihihi
guni 50 kg x muat...
huhuhu



time ni ular tu da x larat...
sbb ekor da xde...
pastu..yg aku chok kali kedua tu rupenye
dpt melukakan die....
beso jgak luka tu....



prengggggggg
preng~prengggggggg
aku msin rmput jap....
hahahaha



hahahaha...ni aku dpt dr si dia...
menmbah smgat aku utk jumpa dia..
hehehehe...


okeh...sekian...
assalamualaikum

Milik siapa gadis itu.....?



kite merancang..tuhan menentukan....

segala apa yg kite buat pasti ada balasan...
-beza nya...baik or buruk aje-


aku x janji....
tp aku cuba utk buat yg terbaik supaya aku dpt apa yg aku impikan...

hahahahaha

korg taw?
aben  x taw...
korg x taw?
aben x taw...
sape yg taw?
aben x taw....
tp...
 tp....
  tp....
yg aben taw....
hanye ALLAH S.W.T
yg taw ape yg aben n koreg sume taw n x taw...

korg pham ape yg aben taip kan ni?
aben x pham ape yg korg pham...
tp aben pham yg korg mmg x pham...
kalo korg pham...aben mmg x pham ape yg korg pham....


okeh...
wlau ape pon yg korg pham..wlau ape pon yg korg taw...
walau ape pon yg korg bace ni....
korg mesti phmkan ape yg aben nak smpai kan...

aben taw korg pham...
cume korg da bace ayat ni..maka kompom korg ble jd x pham...
hahaha...
ok....stakat ni je...




aben da stat nak update lagik...
hehehe....
say welcome back to me....
come on...

ops...
time out....bye..assalamualaikum

aku dtg mesin rumput d blog jap...

sambil aku mesin rumput ni...
korg layan la pic aku tu eh..
-enjin mesin da stat..korg dengau ke apa yg aku ckp ni?-

preng2...preng3...aku td -ari jumaat jam 5 ptg slpas ujan...- p mancing ikan..
prengggggggg...........smbil tu aku bg makan ikan skali...preng2...
then...tetibo lak kaki den ni sakit...-skit je sakit nye..-
prengggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg

aku x dpt ckp byak...korg x dengau kan?
preng4...
trr kttrrr ktrrrr....
preng2....
so..layan la pic...
byang kan je yg korg yg tgkap pic ni...
prenggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg
grenggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg
suh2...
jgn dekat...
kang kaki korg tetggal kat blog ni plak...
jojak tapak kaki x po...
kakakakaka....


tgok...haa...tgok...
cntik kan?
aku dtg je...diorg da dkat...
-ble gosok2 ikan tu...-








pic d atas tu...adik sey yg mncing...
sajo bg dio kan...
sian lak dio...
kang ngadu kek mama...
angah dapek ikan byak godang2..
dio x dapek...
hahaha
pic yg bwah nye plak...pokok doyan...
penipoo bosaw kalo korg x knal pokok doyan...

tgok...sonyum smpai blakag tingo...
gagagagagaga
bgga dia...
-den yg dapek kan tu..eksen je ...-
:-P


aku amik pic ni dr kolam yg pling blkg...
sori la x bape jelas....


 
cntik x ikan aku?
-aku brani jamin..kalo korg dtg sini..rase ikan aku ni..kompom...mintak lg..-
apo x nyo....
org bg free..
mesti le nak kan...?
hohohohoo
 
tgok...king pncing in the kolam...
hwa hwa hwa...
skali pndg...macho..
2 kali pndg...mmm..ensem...
3 kali pndg?
korg jgn ketawo...
x bek tipoo...
ckp jujur kan bgus....
aku mmg rase aku ni macho..hakhakhakhakhak...
 
tgok...bru ltak 1 min...-aku da buang 0 in tong smpah-
da dpt....
kuat tu...walaupon da ckup jinak...
 
aku dpt naik kan ikan tu takat ni je...
aku x de motor yg pusing2 tu la....
nak jd cite..
joran tu patah...patah 2...
mata kail ada d mulut nya lg...
tali pun putus...
adoiii aiii...
beso ikan tu..beso kaki aku...
pnjg nye...lbih kurg dr tapak kaki aku..smpai lutut...-pnjg skit lg...-


da..tamat...aku pun da hbis myak mesin...
nak blik tdo...
bye...
assalamualaikum....




Abenhouse akan berehat dlm masa yg agak lama...

salam pada korg sekalian...
aku nak gtaw je...
aku dlm masa tedekat ni...
x de idea maw buat apa...
jd...
blog ini akan beghabok dlm tempoh yg mgkin lama...

aku brenti sbb....err....eh..x da sebab...
aku tipoo....
aku brenti sbb dlm bape bulan ni...aku agak tetekan...
kdg2....ape yg aku cite mgkin over mrapu...
otak aku pon da agak mereng stakat n hgga ada org marah...
jd aku x nak pnjg cite..

pnjg umo aku..aku akan taip lg cite yg best2....d blog abenhouse ni...

-aku nak p MEKAH dulu...bru p melancong or kawen...aku da set in my brain..hohoho...-

ok korg2 sume...slamat berbloging....
jumpa lg kalo aku pnjg umo...hihihi...
-doa kan aku cpt2 p haji....-

Assalamualaikum.....
-aku syg korg sume..ececeh-

hepi giler2 arr aku....

tekan sini kalo blom bace...

kalo korg blom bace update aku ari sabtu...tolong klik dkat atas ni yek...

kalo x klik mmg korg x pham nape aku mereng...
hahahahahahaha


korg tgok nnti...tlong abaikan pic2 d hadapan waktu wayang ni maw stat....
18 sx....

nape aku ltak lagu nih?
smlm..aku update blog dlm mud yg agak sedih2..hohohoho
n then....'si dia'..bg aku lagu utk aku dgar...

hehehe..mmg 1 time..aku dgr aku x brape nak ketawa...yelah..tkot jugak kot2 len maksud nye kan?
so..die bg explain...baru lah...
baru lah....
baru lah...
aku ketawo guling2...
-macam hindustan daa...-

ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

ok la...aku msih maw tegelak nih...
korg layan la eh...

hu hu hu hu hu hu hu hu hu hu hu

T.T

-keras da prot aku...-

owh...lupa aku...p sini kalo maw lirik nya...
yo yo what' up

habih la duit aku nak kawen nanti......

hahaha...
bab cinto ngan kawen ni agak top jugak ya....

okeh...ni....apa kes ni aben?
apo cito nih?
copek skit taip tu....


...............


okeh...cite nye gini...

smalam ari.....jumaat....
hahaha...aku dpt bersalaman ngan Yg di-Pertuan Besar Negeri Sembilan
Tuanku Muhriz ibni Almarhum Tuanku Munawir..

dpt angpau lagik....
hohoooho...-mcm budak2 jerk-

eh...girls....anak nye macho n ensem~....
tp syg nye..no nye aku x igat...
hahahahahaha



okeh stop.....suda len sgt dr tajuk.....



cite yg sebenaw nye gini.....
ptg tu...aku tlah d arah kan utk p ke Gombak utk menyelesaikan satu misi sulit lagi selamat....
jam 5 lebih2 aku brangkat mlangkah kan kaki n tekan pedal minyak utk get ready to racing2...
hahahaha
-betapaw aku tggal kan skyline gtr 34 warne biru-
-time tu die parking la...-
kah kah kah kah kah kah kah kah


lbih kurg jam 6...aku dpt pggilan dr bro junior aku...
namo eh...haikal...nak kenal?bak sini 200 hinggit...-komisen aku-
:P


kata nya ikan2 aku T.K.O....
hoh??
katanya lagik....ikan baung la ngah...
dekat setengah baldi...-kurg skit-
aku agak la...ade la 3 kg...
-1 kg baung bape aaa?-



haa...tengok~
kan org da kata...
tengok~
:P
 
yg..abah ku membuang sengat nye...
-bise oww-
pas buang sengat...
cmpak ke kolam induk keli afrika...
-ketawo godang keli tu-

 
aku x taw la ape penyakit nye...
mgkin ade masalah dr segi mknan..
tp yg lg plik....ikan lain ok je
......*o*....
poning palo aben...huhuhu


wlauponn skit...tp bagi aku...
rugi tetap rugi...
btol x?
tp...aku x piki kan sgt...
kalo d piki kang...mmg x jlan keje aku....
-1 time....ikan mati skali byak cmni...slalu nye...sekor dlm tempoh 2-3 bulan-

Tika cinta bertasbih......

Apakah maksud cinta yg slalu korg sebut?
Knapa mestii sebut cinta?
Bole korg tunjuk kan cinta?


seriuss...Aku mmg x pham apa itu cinta....
n aku gak x phm...nape mesti sebut cinta....
Kalo sayang...aku phm la...
-huhuhuhu-

Cinta....

korg ada cinta?
korg cntakan sape?
sape yg paling korg cinta?
-jgn tifu2...x baek tauuu...-

Maw taw sape yg aben cinta?
Jom kite bertasbih....
-eik?apsal plak...kene tasbh2 nih?-

hahaha...apa daa....
jom bertasbih pada kekasih yg kekal smpai mati....bertasbh lah kamu pada ALLAH S.W.T...
sepenuh hati..dgn kasih sayang n rasa cinta kepada nya....
-korg kan pndai sebut..i love u sayang...x kan x leh sebut....aku cinta pada mu ya allah...aku syang pada mu ya allah....selamat kan lah aku dunia akhirat...mudahkan?-

insya-allah...kamu pasti dpt paham cinta n sayang yg kamu cari2....

jom layan lagu jap....

time raya....


assalamualaikum.....hehehe ni time pagi2 raya....
d neg 9...
tanjong ipoh...
jom raya umah aku cpat...nak duit raya x?
aku x bg...mama n abah aku yg bg...
kalo korg da ade bini..or laki...mmg x dpt la....
hahaha..

so...trus kan membaco....
maaf ya....kot2 ade silap tulis..
tekaso bahso...
hari raya ni sebulan....kalo bole..ari2 aku nak ucap
SELAMAT HARI RAYA..MAAF ZAHIR BATIN...
cabut kan paku dendam d hati....
supaya tiada dendam yg berada dekat dgn hati...
kalo la paku tu x cabut nanti...
haa...nak meninggal sok...org lain yg susah hati...




hahaha sambutan raya yang simpel...
yang dalam bilik tu jgan tgok lama2 ya...
kalo yg tgok ni girl2 x ble...
kalo laki2 bole...hihihihi
-macam baru lpas gadoh2...maklom laa...malam raya...esok bole mintak ampun..- :P


yg ni...aku tangkap pic ni di selat melaka...'masjid terapung selat melaka'...
best oww...kalo sembahyang dalam masjid ni...dgr bunyi air laut ...ombak menghempas tebing.....
korg nak pegi?
jom ikut aku...
duit minyak korg hulur kat aku...biar aku bayar kat org yg isi minyak tu...
kakakakakakaka...paham?



SELAMAT HARI RAYA.....

KEPADA SUME PELAWAT2 N KUNCU2 ABENHOUSE....

Aben nak mintak maaf kalo ade silap ckp or menyinggung prasaan korg sume....

lepas raye ni.... o-o aaa....
O - O


O - O




ingat...O - O


hahahaha....

ok...d samping tu..korg yg blik kampong tu...ingat...kim salm kat family....
ckp je aben kim salam...
orait.....hingga bejumpa lagi....

d mana????

d blog abenhouse.....

pandaii nyerrr...

hehehe babai....assalamualaikum.....

korg kene tengok...wajib...

aku sakit ati...sediih...marah...

Sesape yg pnah masuk blog along sey....mesti die taw...
kobaw msuk kawsan nurseri mama n along sey...
sesapa yg bekeje sendri taw la betapa skit nye ati...jikalau sesuatu belaku kat pojek nye itu....

aku nak marah dlm bulan pose ni....mmg x termarah dah....nasib la ko dtg bulan pose n time aku berpose....
kalo ko dtg lg lepas raye ni....mmg ko nak kene....

adakah patut aku ulg kembali peristiwa berdarah yg pnah aku buat?
adakah patut aku kmbali kejam pd binatang yg x berdosa ini?
adakah patut aku bersikap panas baran seprti dulu?
adakah patut aku ............ape ek?
x ksah la pape pon....

walau pe pon sebb nye..aku x dpt nak kembali kejam...coz aku ade janji ngan seseorg...

sape die tu aben?
adela~

sape aben?
aku la aben~

sape seseorg yg spesel tu?
adela~

sape die?gtaw la....
mmmm....korg maw taw?

ye kitorg maw taw...
ngahahaha lg 5 taun aben ckp la.......

ala....kejam aben...wat kitorg cmni....
ngahahaha......aben x de jnji ngan die utk kejam pd korg2 sume...wahakahkahkahkahkah....



ok....aku da hepi kembali...bkan care aku utk geram dlm jangka masa yg lame2...
that is not my style........

ok...skang aku nak mntak bantuan korg....otak korg kan ade idea yg power3....power tahap 90 petala langit
-wei aben...ko igat ni cite komik dewata raya ka?-

ngahahaha....-seriusss aaa beb-

dlm situasi ini....

1. ketua kg lepas tgan...x maw msuk cmpor...........-ketua kg kat kg aku....bengap...tp x ngaku yg die bengap...-

2. polis....nak msuk cmpor x ble..kos bkan kes jenayah...-aku x kisah...janji aku da wat repot..-

3. pemilik kobaw....ramai sgt tuan nye..n diorg sendri x kenal kobaw diorg yg mane...-n la kategori bangang..duit nak...jage x nak....kalo ikut ckp org2 mlaka....mampos x nak....idup maw...-

4. penjaga...yg ni aku kenal...muko seghoman kobaw.....bkan kebaw ikut muke die....die ikut muke kebaw...
-maw aje aku shoot muke die...tp die ade mak yg da tua...so piki2 la skit....-

5. aku...kalo d ikut kan stail lama aku dulu...kebaw2 ni da x wjud......-tp x ble..aku da ada jnji~....-

so...pada korg.....beri la idea....ape patot aku buat......










idea korg yg pwer thap 90 petala langit.....sgt d hargai......

-maaf la...korg bace je...aku de kutuk2 org...dosa tu....nanti raye akumntak maap ngan korg eh...-

hahahahahahaahhahahaha

seriusss..seriusss...

assalamualaikum...

haa...apa cer kali ni mr.ben?

cite aku biase2 je...

yolah..apo cer nye?

ko tnye...mcm aku ble bekate2 d sni...alam maya...alam yg x dpt aku nak berkate2...
alam yg pekak...tp aku tetap taw ape yg kamu nak ckp..

waaa....yoko?kalo cmtu cube ko teke ape yg aku nak ckp....
-belagak mcm ko taw2 je...-

ok..aku taip eh...dlm ati ko..ko ckp...belagak mcm ko taw2 je...
betol??

waaaaaaa....tere...mana ko taw?

tu la aku kate.......ko x ckp pon aku ble taw....dorg pon ble taw....
ko nak taw?

nak2...mcm mane?

ko kan diri aku?kalo aku taip...ko jugak yg bace...
kalo aku bebisik dlm ati...aku jugak yg dgr sendri...
apada...

oooo....itu la kekuasaan allah s.w.t...

yeahh....syukur..allahhuakbar...

ok...aku stat cte....

korg kene serius...

aku suke dok borak ngan org2 tua....

n byakkkk sgt cte legenda...
legenda yg mrapik..tp logik...

kisah nye begini.....

1..dlu..wktu pcik keje pejabat tanah...ade sorg pegawai bru pndah....die dtg dr K.L...
belagak anak muda tu...bajet mcm bgus...haha...-seriuss beb-.....
pastu..die x ckp2 ngan org yg ade ni...senyap je...
1 ari tu...ade sorg atok dtg..n maw tukar hak milik tnah...die ckp maw jumpo pegawai yg die kenal....
tp pegawai tu kate pegawai lame da tkar...jd segala urusan die yg urus kan...
so..org tua tu pon ok je...
-sesi perbualan...-
-sile bace dlm loghat terengganu-

'pcik...pcik ada urusan ape tu?ble saye tlong?'

'ye saye...pcik dtg ni coz ade nak wat pertukaran hak milik tnh'

'ok...pcik ade bawak peler?'
-peler = pelan-

'haa?ehh...bwak le....pentg tu...'

'hahaha ok...ic?mmm...surat beranak?'

'mm..ade2..sume da siap..'

'ok...skang..tunjuk kan saye peler tu..'

'haa?ishh..ndak maw la...segan...'

'hehe jgn la segan..kalo segan..urusan ni x slesai..'

'hee..segan la...'

'ala..kite 2 org je yg ade...wat pe nak segan?'

'err...kene tnjuk jugak ke?'

'eh...msti la..kene tnjuk utk rujukan...'

'ok...haa...ni haa...'
-unsensored-

'aaaaaaaaaaaaaaaaa...........bkan tu pcik........peler...peler tu pelan....'

'hoh??hok alah...ko ckp bior btol2...bangang tolll....'

'maap la...saye igat pcik phm...'

'mgkuk....aku bkan anak jati tengganu...bongok..bahlul...aku nak wat aduan..ko berambus dr sini...'

'pcik,saye mntak maap'

'aku x kire....nsib bini aku x dtg..kalo x...ntah pape ko ckp nnti..'

maka blah la pcik tu........

-korg ketawa?...jgn ketawa...seriusss...-

so..motif nye...jgn la kamu yg merantaw...buat perangai mcm org nak kene santaw....
hati2....kalo x reti bahse org neg yg kamu dok tu....blajo...jgn wat smbong bangang....
bak kate org tua2.....bodoh x ble d ajaw.....pandai x ble d ikut....

k..aku ade lg byak cite...tp mase x ckup aku nak taip lg....

-cerite d atas hanyalah rekaan...kalo korg caye....aku nak ketawo kan korg...hahahahahahahahahaahahaha-
-oitttttttttt..serrriiiiiiiiiiuuusssssssssssssssssssssssssss-

hahahaha...
ok..sesape yg terasa aku mntak maap.....

k..assalamualaikum....

sambungan kelmarin...

okeh..sambungan dr pemberita karam sing wala2...

maka....setelah bebuka lauk2 yg sedap2,,,
maka....kekenyangan la...-dlm ati tgah pikir..harus kah aku sembahyang duduk?-
maka....aku pon tnye soklan ala2 bangang kat mama aku....
maka....mama pon melentng...ko nak mampos ape?(sile bace ngan gaya org mlaka...)
maka....haa?kalo ko wat camtuh...aku potong kaki ko...

wakakakaka...-eh..adakah pemberite tegelak waktu sdg membebel?-

maka....aku pon p la sembahyang d surau yg mmg lawa...
maka....tp syg nye..x lawa dr segi org2 nye..
maka....sunyi....selain dr waktu maghrib...waktu lain x da azan lgsung...

apakah....bilal nye sore x sdap?
apakah....blal nye pemalu?
apakah....bilal nye segan kalo org taw yg die tu vokalis rockersz?
apakah.....apa apa apa apa.....
apakah........ntah la....

oke...skip...

sewaktu aku sdg solat terawih...
ada la sorg hamba allah..
tekentot....
waktu tu tgah ruku'
-agak nye mmg tgah tahan..tp kalo da kedudukan waktu ruku'...aku rase mmg x ble tahan kot..-
serius time tu mmg aku nak ketawo...tp tahan je...-muke kene serius beb...-

maka...setelah selesai..dorg begaduh..kata nya...
'ko kentot ke td?'
'x..bkan aku'
'abis kalo bkan ko sape?'
'ntah..mane aku taw...'
'so...pcik sebelah aku pon tanye..sape lg kalo bkan ko...'
'haa...ade sorg lg td..die masuk..tp kuar blik..sey x kona..'

maka...nampak sgt yg die tipu...
maka....org lain pon..pham2 la...
maka....budak2..biasa la..die pon taw jugak malu...

ngahahaha...-skali lg d ingat kan..kamu pemberite karam sing wala2-

maka....sambung la sembahyg...
maka....solat witir plak....
maka....waktu tgah khusyuk...mmg time tu dpt kekhusyukan yg lbih khusyuk dr hari2 yg lain...
maka....time tu la plak...setan yg telepas dr rantai nye..main meriam...
maka....apalagi...pak mam pon tersebok opocot-dlm nada yg halus-
maka....aku pon tesentak jugak...nyaris maw skit jntung...sebut allahhuakbar n istighfar...

lepas je solat...ade pcik p sound setan yg telepas tu...
brani kan pcik tu..sound setan....

aku plak..lpas abis bace doa..aku pon salam2 ngan pcik je...n..bdak2 laki je...
:P
pastu..blah...
sampai umah..aku pon main sms...

ngan sape?
adela....

ngan sape?
adalah...

ngan sape?
ADalah...

ngan sape?
ADAlah...

ngan sape...???
TANYE LA SESAPE...AKU TGAH MSSG NGAN SAPE?

kah kah kah kah kah kah kah

-woit...ko kan karam sing wala2..-

maka...tamat la...kisah 1 ari tu yg mcm2 terjadi...

maw cite lain ari?

hahaha kalo aku ade cite yg lawak2 or lawak bangang je aku (karam sing wala2) post ke aben utk d terbit kan oleh Mr. Aben @ Mr. Bentube

okeh..sekian...

assalamulaikum...
selamat berpose...

Kisah aku bersahur selama berpose ni..

assalamualaikum..n selamat pagi,petang n malam...
sekarang berita jam pagi,ptg n malam...

-sile bace ngan penuh gaya pemberita..cntoh nya Karam Sing Wala2-

setiap jam 4...aku mesti bgun...utk ape?....sa-hur~...pandaiii....
utk ape?...sa-hur~..pandai...utk ape?....SAHuR~~...pandaii....
utk ape?....

-yg korg p bace lg sape suh..kah kah kah kah-

smbg..

baru2 ni aben tlah bgun lmbat...stgah jam nak masuk azan subuh baru nak bgun...
-apada ko aben..burok habit-

lauk aben yg sedap -tip top-tlah menjd kureng....coz becampur ngan air liur yg suda basi...
-kakakakakaka jangan mara...bulan pose hrus byak besabo..-

maka...selepas je makan sahur...maka...aben pon rase nak tdo blik ble nmpak toto aben...
maka...ble da nak tdo blik aben dok la d kusi lawo aben tu...
maka...tp x sgka....
maka...aben ble tdo jugak d situ?
maka...hahahahahaha -ketawa ala2 Karam Sing Wala2-

maka...selepas itu...aben ada bgun jugak..
maka...aben sap2 p mandi..tp tarak ada itu minum jugak..jgn ada kata itu aben mnum jugak aaaaa..
maka...lepas itu kasi mandi badan..sejoook...
maka...aben pakai itu baju la...pegi keje...

skip...ptg punye...

.......................................................................................................................................

maap...da time  bukak pose...
wakakakakaka

nnti kan ntri yg len ya...

aku copy dr mail along aku...

SEJARAH AYAT KURSI




Ayat ini diturunkan setelah hijrah. Semasa penurunannya ia telah diiringi oleh beribu-ribu malaikat kerana kehebatan dan kemuliaannya. Syaitan dan iblis juga menjadi gempar kerana adanya satu perintang dalam perjuangan mereka. Rasullah s. a. w. dengan segera memerintahkan Zaid bt sabit menulis serta menyebarkannya.

Sesiapa yang membaca ayat Kursi dengan khusyuk setiap kali selepas sembahyang fardhu, setiap pagi dan petang, setiap kali keluar masuk rumah atau hendak musafir, InsyaAllah akan terpeliharalah dirinya dari godaan syaitan, kejahatan manusia, binatang buas yang akan memudaratkan dirinya bahkan keluarga, anak-anak, harta bendanya juga akan terpelihara dengan izin Allah s. w. t.

Mengikut keterangan dari kitab"Asraarul Mufidah" sesiapa mengamalkan membacanya setiap hari sebanyak 18 kali maka akan dibukakan dadanya dengan berbagai hikmah, dimurahkan rezekinya, dinaikkan darjatnya dan diberikannya pengaruh sehingga semua orang akan menghormatinya serta terpelihara ia dari segala bencana dengan izin Allah. Syeikh Abu Abbas ada menerangkan, siapa yang membacanya sebanyak 50 kali lalu ditiupkannya pada air hujan kemudian diminumnya, InsyaAllah Allah akan mencerdaskan akal fikirannya serta Fadhilat Ayat Al-Kursi mengikut Hadis-Hadis Rasullullah s. a. w. bersabda bermaksud:

"Sesiapa pulang ke rumahnya serta membaca ayat Kursi, Allah hilangkan segala kefakiran di depan matanya."

Sabda baginda lagi;

"Umatku yang membaca ayat Kursi 12 kali pada pagi Jumaat, kemudian berwuduk dan sembahyang sunat dua rakaat, Allah memeliharanya daripada kejahatan syaitan dan kejahatan pembesar."

Orang yang selalu membaca ayat Kursi dicintai dan dipelihara Allah sebagaimana DIA memelihara Nabi Muhammad. Mereka yang beramal dengan bacaan ayat Kursi akan mendapat pertolongan serta perlindungan Allah daripada gangguan serta hasutan syaitan.

Pengamal ayat Kursi juga, dengan izin Allah, akan terhindar daripada pencerobohan pencuri. Ayat Kursi menjadi benteng yang kuat menyekat pencuri daripada memasuki rumah. Mengamalkan bacaan ayat Kursi juga akan memberikan keselamatan ketika dalam perjalanannya.

Ayat Kursi yang dibaca dengan penuh khusyuk, Insya-Allah, boleh menyebabkan syaitan dan jin terbakar. Jika anda berpindah ke rumah baru maka pada malam pertama anda menduduki rumah itu eloklah anda membaca ayat Kursi 100 kali, insya-Allah mudah-mudahan anda sekeluarga terhindar daripada gangguan lahir dan batin. Barang siapa membaca ayat Al-Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya, Allah mewakilkan 2 orang Mala ikat memeliharanya hingga subuh.


Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir setiap sembahyang Fardhu, ia akan berada dalam lindungan Allah hingga sembahyang yang lain.


Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, tidak menegah akan dia daripada masuk syurga kecuali maut, dan barang siapa
membacanya ketika hendak tidur, Allah memelihara akan dia ke atas rumahnya, rumah jirannya & ahli rumah2 di sekitarnya.


Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap-tiap sembahyang Fardhu, Allah menganugerahkan dia hati-hati orang yang bersyukur perbuatan2 orang yang
benar, pahala nabi2 juga Allah melimpahkan padanya rahmat.


Barang siapa membaca ayat Al-Kursi sebelum keluar rumahnya, maka Allah mengutuskan 70,000 Mala ikat kepadanya, mereka semua memohon keampunan dan mendoakan baginya.

Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir sembahyang Allah azza wajalla akan mengendalikan
pengambilan rohnya dan ia adalah seperti orang yang berperang bersama nabi Allah sehingga mati syahid.

Barang siapa yang membaca ayat al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberi pertolongan kepadanya Dari Abdullah bin 'Amr r. a. , Rasullullah s. a. w. bersabda,


" SAMPAIKANLAH PESANKU BIARPUN SATU AYAT...."



Allahu Akbar !
Saya tidak pernah menyangka-nyangka bahwa dengan meneruskan kalimat ini ke rakan dan saudara sekalian, Allah memberikan saya rezeki yang tidak disangka-sangka...

Memang tidak sampai 12 jam setelah saya kirimkan pesan itu... tapi limpahan kurniaNya kepada saya sungguh diluar pemikiran saya...

Subhanallah ! Alhamdulillah....
kirim kalimat ini ke 12 orang yang kamu anggap baik di hidupmu dan posisi kewanganmu akan bertambah dan buktinya dalam 12 jam kamu harus percaya akan keajaiban bulan ini

AL-QAYYUM, AL-MAJID, AL-WAJID, AL-WAHID, AL-AHAD, AL-SAMAD, AL-KADIR, AL-MALIK, AL - RAHMAN, AL -RAHIM

ALLAH SWT TIDAK PERNAH TIDAK DAPAT MENYEMPURNAKAN PESANNYA, KALA KAMU MENGHANTAR BERITA INI KEPADA 9 ORANG INSYAALLAH KAMU AKAN MENDAPATKAN BERITA BAIK ESOK.

hahaha aben try buat utube sendri...



layannn...

layan



ni lagu yg aku minat...tp sore nye lain dr cd techno yg aku bli...


http://chatmaniac.net/
klik la kat sini...hahahaha

Jom p kat sini...

Assalamualaikum...wahaha..lamo x update...kmalasan plak tlah melanda...
mmm....aku sbnar nye x de cite sgt...aku ade nak wat contest...tp blom ade idea ar....
so...korg kene la tggu..hahaha bajet 2010 aku pon blom kuar lg....
ngahahahaha...
ni aku nak gtaw skit....sapo2 yg mnat men chat2 ni...jom kite p web d bawah ni...

http://chatmaniac.net/

kalo korg nak cr jodoh ka...cr kawan ka...cr customer ka...cr bnatg yg hilang ka...cr alat2 kete ka...moto ka..apo2 la...korg p la sini....lepak2 ngan aku....hahaha
tp bukan la tiap2 mlm aku ade....nak2 time pose ni kan...terawih kene la p....mlainkan ujan lobek...
huhuhuhu....aku ade stat jam 10 lebih skit -> 12 kurg skit...
hahahaha
so..sesapo yg dtg blog aku ni...korg kene la sggah jap d web ni...sekadar ucap salam pon memadai...

smpai d sini saje stakat ni...aku update lg len kali..d mase yg berlainan..tp d blog yg same...
assalamualaikum....

Kalo nak raya kamu d berkati..maka jujur la sewaktu berpose..n ikhlas....
-aku tujukan khas pd budak2 yg da nmpak matang...tp sbnar nye x mtg dr segi sikap-

jom tgok jap....

Assalamualaikum semua...harap2 shat...sori la..behabok byak blog aben ni...kebizian tlah melanda...

ni korg lyan la utube ni...aku da tgok byak kali...tp stiap kali tgok...mesti ketawo smpai kuar ayak mata.....hihihihihihii

layan la eh....




Jawapan teka teki...

hehehehe sudah semggu teka teki ni di biar kan...ade jugak d antara kamu yg dpt menjawab dgn tepat....maka ari ni aben gtaw la jwpan nye...

1. 2 pokok yg hanye terdpt d neg9 sahaja....
= pokok kek den dan pokok dek kau....(mksudnye..lantak aku la..dan lantak kau la...)
hahahahahaha....

2. bntg ape yg ble branak n betelor?
= siput babi, kutu babi n kumbg bdak...hwahwahwahwahwa
syanadya..kamu dpt jwb yg ni..bgus3...tp hadiah x de..len kali aben nak wat contest...tp tggu wang masuk dulu...hehehehe

3. org jenis ape yg sesuai main bola?
= mmg perlu ade minat utk men bola...tp yg wajib adalah....org yg bersifat sentiasa gayat...
sbb...hanye org gayat je yg btol2 kejor bola...btol x? (mksud ayat ni adalah...jgn sbb nak glamor je...kejor la bola tu btol2..)

4. kalo pokok sawit yg berumur 25 thn ke atas...bile kite amik buah nye...pukul bape kite akan
blik umah?
= kan pokok nye da tggi smpai kene pkai galah 3 kali sambung...nak naik kan galah pnjg tu da
satu hal...kalo jtuh je galah tu...blik je la...amik chainsaw..tebang le...pe susah??

hahahahahaha harap maap kalo ade yg tesggung ngan teka teki d atas ni...
aggap la ini cume satu care utk reles tensen yg bersarang kat kepala tu....kasi hentak kat dinding bior gugur skit sarang tu...
bru ringan kepala.....hahahahahahaha

(tgn aku skit nak menaip sbb pnjat pokok mggis n langsat...da tu begayut2 ala2 monyet..maka..tekopek kulit tgan aku....)

aben kembali sekejap je....

Assalamualaikum......

hai korg2...pekabo?rindu aben takkk???
hohohohoho (cm ape ntah aben ni ek?)

ok...aben stat dr mggu lepas ek...13-16 aribulan 7 2009....

time ni aben p kursus di kg awah phg...
kursus ttg kawalan makhluk perosak n penyakit pokok sawit...

secara umumnye....tiada ape2 yg menarik sgt ...
cume aben nak taw..korg2 ni pnah x dgr ttg air bername istak??

air ni di impot dr Iran...diorg kate air ni mcm air arak..tp yg halal punyer...
mule2 mmg nak minum..tp dah die kate arak halal...lgsung x jd minum..huhuhu

ok..tamat kisah mggu lepas...

mggu ni plak....dr sabtu shgga ari ni...

sabtu...aku mghantar pokok ke......alamak..da lupo..sori la..hehehehehe

ari isnin....aku bancuh tanah.....aku sbnar nye mmg suke main tanah...campur tnah tu cmpur tnah ni..n jd le tnah campuran yg d beri name................................................................

......................................................................tanah made in aben...............................................................

hahahahahahahaha truk tol.....

ari selase aku mesin rumpot kat kolam ikan......

ari rabu n kamis plak...aku amik buah sawit....................bape tan aku dpt???????
cube teka.....

1 tan?10 tan??100 tan????????

waaaaa.....kalo camtu kayo la den.....

hahahaha utk first time aku amik buah sawit..aku cume dpt amik 500 kg nye buah je.....

sbb ape sikit??
sebab nyee...aku ni mlas buh baja........
padan le muko den......

ok.....aku nak bg teka teki......sbb aben bizi skit.....

mggu depan aku jwab.....insya-allah....

korg teka taw.....
1. ada 2 pokok ni hanye terdapat di neg sembilan sahaja.....ape name nye??
2. binatang ape yg boleh beranak n bertelur??
3. org jenis ape yg sesuai main bola??
4. kalo pokok sawit yg berumur 25 tahun ke atas...kite nak amik buah nye...agak2 pukul bape diorg blik umah??(soalan ni d tujukan khas kepada K.F)

jom nasyid sekejap



hehehe lupe kan psal madu 3 ni...hahaha
lagu ni da lame aben cari..baru ni jumpe...
slalu dgr tp x taw tajuk...
so...bile da taw..trus downlod ke hpon...

kalo dgar lelame ble menitik air mate....
tp utk yg lelaki..nak menagis sorok2 la ye...
nnti awek nmpak..jatuh saham...
hahaha...

jom layan lagu sat...

hehehe lagu ni aku dgar smpai ble hafal....tanpa lihat lirik...
kenapa?sbab..aku peminat no 100000 allahyarham P.Ramlee

tajuk nye madu tiga...d nyanyi kan semula oleh ahmad dhani...yela..org yg da pnah kawin lebih dr satu jeble rase...hahahahahahahahahahahahaha...kalo die x kahwin lbih dr satu...x sedap la die nyanyi...kenapa lak?
alasan aku ialah...kalo nak nyanyi mesti kene feeling skit kan?soo..................................................................................................................


lu piki la sendri....

hahahahahahahaha
layan.......
suppppppppp
zasssssssss
pongggggggggg......
pangggggggggg......
ayark...

hehehehe biloo musim doyann..




jom nyanyi......skang ni musim doyan.....keadaan yg aku alami pon lbih kurg same mcm dlm cite..eh..x......lagu ni...hahahaha

da..x maw cite byak2...layannnnn...zasssss

kisah hidup ku...

aku ada janji ngan sorg budak ni...oleh kerna die ade luah skit prasaan ati die(bkan love story k)

maka terdetik le skit ati aben ni nak kongsi cite...

aku cume nak gtau..bkan die atau aben atau sesape la..yg ade kisah sedih gile..kisah yg menyakit kan ati...kalo kite ade kisah camtu..igat..ade lg org yg mempunyai kisah yg lg dahsat...so..ape yg berlaku biar kan berlaku..ok..

ok..aben mau stat story..

kisah nye begini...sewaktu aben d form 5...waktu tu..da dkat la SPM....kalo x slap la..lg 3 or 4 blan..aben nak SPM...time nak p skolah time tu mmg ade rase x sdap ati...tp..da mama n abah yg suh..make aben p la jugak..waktu kat skolah mmg x de pape yg berlaku...
so..aben agak2 mgkin sbb salah sgka kat six sense sendri...so..buat x reti la kan..masa berlalu dan trus berlalu..chewaahhh mcm buat esei..hehehe

dannnn..tibe la waktu utk aben blik ke umah...memecut d jln kg...mmg terase laju honda petak aku..hak hak hak hak..pecut punye pecut...dtg kembali rase x sdap....aaa...sudaa...apehal plak lg ni...so..aben slow la..menenang kan diri..ble da tnang..aben pecut blik...

5 minit da smpai umah..haha laju tol..ok la tmbah skit mase..15 minit..hehehe
bile da smpai..mama pon cite..aku blom tggal kasut lg tu...mama kate..abah 'takuk' lembu..(mksud nye pukul lembu gune parang)
da tu..tuan lembu tu dtg ngan 3 anak nye...diorg mintak duit ubat lembu...ok la kan..kire setle la...ala 200 slambe je abah aku baya...mlas nak pnjg cite...

n then part plg best....polis dtg umah aku nak tahan abah aku...pukul 1 pagi..ape gile nye...
aku tgok..org tu n 3 anak nye dtg skali..bile aku tnye pehal...polis tu kate..abah aku ada wat ugut bunuh..
haaaaaaaa???sorg lawan 3 org...korg agak2 sape yg mng?abah aku bukan reti silat..setakat ayun parang melibas sana sini tu...budak kecik pon reti...peh...aku bgang ar..tp abah aku kate x pe..kite p je balai..ok..aku ikut...smpai balai..ntah ape die borak kat dlm aku x dgr..mlas nak masuk cmpur hal org tue..
slesai kul 3 pg...haha bgkak mata aku p skolah...

sori eh aku skip skit...waktu kat skolah..aku x taw mane dtg nye berite...bdak klas aku tnye..ayah aku ni..pnah bunuh org ke?teeeekeeeeejut gile babeng arr....aku tnye mane diorg sume ni dpt taw?diorg x nak gtaw sumber sbnar dr sape...sbb diorg taw kpala otak aku kalo diorg sbut yg bkan2 pasal mama n abah aku....so..aku pon mlas nak ckp..aku syap je la..lg pon aku rase kalo aku bising2 lg la diorg kate..'sah mmg bapak aben ni murder'....
aku x nak diorg sbut mcm tu...lepas aku kene kaunseling...ckgu pon da tau..make ckgu ni..sebar kan..yg ayah aku kene fitnah....so...sejak dr hal tu...aku mgamalkan gaye hidup baru

maw taw?hehehehe
kalo korg susah ati...jom kite gelak...wlau pon susah..korg mesti trime..bahawa..hidup mesti d trus kan ngan jiwa yg hepi..kalo kite hepi...maka keje kite akan jd menarik...hati kite ni jd ikhlas...kalo la..kamu ade rase marah2 ngan seseorg...x pe...korg bli satu papan tebal n paku yg pnjg dr papan tu...bile marah...kamu ketuk paku tu..abis je paku..trik blik paku yg kamu da ketuk kat papan tu...ape rase agak nye?skit bukan..so..buat ape nak susah...cmpak je la papan tu...umpama nye..kamu da buang prasaan marah kamu...

jd..cara yg plg mudah...jom ketawa...asal kan x melebihi dr batasan nye...jgn smpai aku melawat korg kat umah skit jiwa...hahahahahahahahahahahahaahaha




hehehehe ni ade award lagi...kalo ble...tuka le gmbar aben tu hee....
yg laki2 amik award yg laki2 tu....jgn amik yg pompuan nye...nnti org kate mat pon plak...
hehehe
yg girl amik le yg girl nye...jgn amik yg laki2 nye...nnti org kate...nyamar pompuan plak...hehehehehehe...

sesapo nak amik..amik ye...free of cas ni...
kalo x amik...x po...aben buat lagi len kali..
hahahahahahahaha

bilo budak darjah 4 buat karangan..

ini adalah antara satu cntoh...
bilo mak bapak kito telampau ganas..(garang)
anak pon buat la ayat karangan khayalan yg mmg cukup utk bawak pembaca ke dunia khayalan...
sgguh khayalan yg kejam lagi sadis... (T.T)..Y

Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku.
Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip
tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan
dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu
emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar.

Tetapi saya tidak mahu. Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan
garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah. Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang. Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit "Adoi!".

Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula.

Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri.

Feri itu terbelah dua. Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori. Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia. lori itu bertukar menjadi robot Transformer. Mereka bergaduh di udara. Emak saya tidak puas hati. Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di Genting Highlands dan terus ke tempat kemalangan.

Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu. Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalanraya. Pemandu feri itu pecah. Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya. Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit "Adoi..!" dan jatuh ke bumi.
Emak say menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris. Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu pemandu lori itu mati.

Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai. Dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati. Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi.

Polis yang bertugas cubamenyuraikan orang ramai lalu dia menjerit menggunakan pembesar suara. Orang ramai terperanjat dan semuanya mati. Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati. Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati. Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati.

Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati.


cite ni..sey kopi past jer...okeh...dr kawan ayah cite ni...pastu..dr mane dtg nye..sey x taw la...


Kalo nak war...war le sorg2...
hehehehe



hehehe aku x taw nak up date ape.....skang sibok...so..besawang le skit...
mcm blog bri_mie...
ok...ni muke aku waktu kecik2 dlu...
amacam?ok x? hahahahahaha
waktu ni aku dpt ijazah sarjana cap tadika...
hahahaha...aku antara pelajar yg agak cemerlg...bukan btul2 cemerlg ok...
ok..stop..kang cite lebih2 kang..mule nak bangge diri...so..x nak tmbh dosa lg...aku skip ke cite aku waktu yg skang ni...


hahahaha gmbr ni bru je amik...ari senin 15.6.2009
hehehe antara gmbr yg terawal skali yg aku up date.....slalu nye...dah 3 ke semggu..bru aku up date...tp..ni rjin skit aku pon post kan la utk tatapan korg...
topi koboi ni aku curi dr bapak angkat ku...
hehehehe da lame dok pndg je...x kan x terasa nak pkai kot...kan3....
jd aku pon pkai n take a pic...best plak...hehehe nnti aku pon nak bli le...
jlan2 nek kude ngan si puteri...
alahai..da berangan dahhhh....
ok stop2...
hish dlm ati msih nak cerabih.....tp...
gem harus d utamakan...da time utk aku men gem...
hahahaha...

orait chow...sok2 kalo ade mase..aku update gmbr lg....orait...

babai...assalamualaikum...
adios...

peace no war...
kalo nak war jugak...
war la sorg2....

orait...







semalam sey p jenjalan kat Ulu Bendol...hahaha best tol
da lama x g sini ngan kuarge...
mmmm...mule2 mlas gak nak mndi....ye la kan...dulu dtg..tgok air geli...coz dulu ulu bendol ni agak tercemar...tp thun ni tgok ramai yg p sini...so...aben pon g la...

ok...smbg...mule2 mmg mlas nak mndi coz mlas tukar baju...baju lawo2...nak mndi...hahaha
last2...mama bg green light...
ko mndi je la ngan bju lawo tu...kang jenjalan nak ke kete kang da kering...
hahahaha apo lg...green light da d beri...
tirok la kan...
hahaha tp x ble...air cetek...utk berendam ble la...
kalo nak dlm..p kat atas gnung....haa..tmpt tu mmg dlm...tp kaw tu x ble bwak anak2 kecik...
keras....
ye la..keras....coz byak batu...kakakakakakakakakaka

ok...ble da syiok mndi...maka smkin ramai la org...pndg kiri kanan tgok cewek...lawo2...
tp tu la...trnmpk bende yg x sptut nye nmpak...
korg nak taw??


aiyoooo sey nmpak panaw blkg awek lawo la...
mmg sah die tu agak pengotor...
da tu...konon nye maw tnjuk seksee...
die pon dgn sengaja or x sngaja mendedah kan tut tut...
sey tgok tp x jlas sgt coz die dok jauh...sey pon x amik gmbar wlaupon kamera ada d tgn..

hahaha yg laki2...kebyakan nye dtg nak tgok je...bkan mndi...khusus nye bdak2 yg bru abis skolah yg hnye taw nak enjoy..
so..para2 gadis skalian....kalo ble...nak mndi tu..agak2 la skit...
jgn le dedah kan bende yg x spatut nye...
buat nye diorg tgkap gmbar?
pastu siar kan kat intenet?
kan malu....

bkan nak kate sey ni baik sgt...tp..sey p ngan mama n adik2 pompuan...so
segan la...lg pon cuti skolah ni ramai kan mak bapak yg bwak anak2 diorg p nikmati alam sekitar..
bkan nye nak bwak anak2 diorg tgok bende2 yg x spatut nye....

harap maap kalo ade yg tersinggung...

ok...abis cite...

da abis bace?
bgus22...

eh lagu x abis lg...
korg dok dlu smpai abis lagu...
hahahahaha

ok...
chow...